Bitcoin wat kan ik er mee?

Bitcoin is een cryptomunt dat als betaalsysteem decentraal kan functioneren. De bedenker was Satoshi Nakamoto een onbekend persoon. Bitcoin is de digitale uitvoering van cash geld, het kan transacties uitvoeren van persoon naar persoon, zonder invloed van een derde partij.

Je hebt een account nodig om bitcoin te kopen. Op deze pagina vind je een button die leid naar de accountpagina, aanmelden is zo gebeurd, je kunt al snel je eerste aankoop doen. Je bitcointransactie wordt snel verwerkt, vaak staan de munten al binnen een kwartier in je wallet. Alleen bij de eerste aanschaf van je bitcoin kan het iets langer duren omdat je banknummer gecontroleerd moet worden. Een wallet lijkt op een bankaccount, je kunt zelf bitcoins beheren, ontvangen en verzenden.

De gekochte munten worden dus automatisch verzonden naar je wallet, hier beheer je de bitcoins. Wil je ze verzenden dan vul je het bitcoinadres van degene naar wie je wilt versturen, ze worden dan vanuit je wallet verzonden naar de nieuwe eigenaar.

Wat heb je nodig om bitcoin te kopen?

Eigenlijk is het heel eenvoudig, je hebt wat geld nodig en wat vrije tijd om je er in te verdiepen. Omgaan met deze nieuwe digitale munt is onbekend en soms zijn er vragen, er zijn altijd supportmedewerkers aanwezig die je op weg helpen en je vragen beantwoorden. Meld je aan via de knop op deze pagina, vul de gevraagde gegevens in en stort je in de nieuwe wereld die bitcoin heet.